MAK

2024

Arutelul tuleb teemaks toetusmeede “ettevõtlushuubide” käivitamisest maapiirkonnas

08. mai 2024 kell 13:27

23.mail kell 10 leiab Viljandimaa Arenduskeskuses aset Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi esindajatega kohtumine. Ministeeriumis on loomisel uus toetus, mille eesmärgina käivitatakse maapiirkondades ettevõtlusinkubaatoreid, koostöötamiskeskusi, innovatsiooni- ja tootearenduskeskusi ja teisi niinimetatud „rural enterprise hub“-laadseid ettevõtmisi. Sekkumise eelarve perioodiks 2023-2027 on 15 miljonit eurot. Toetust on võimalik kasutada materiaalse ja immateriaalse vara soetamiseks ja ehitustöödega seotud kulude katmiseks.

Kohtumise eesmärgid:

  1. Arutada ettevõtlusinkubaatori, innovatsioonikeskuse, koostöötamiskeskuse jne käivitamisest huvitatud inimestega, millised on nende mõtted oma piirkonnas nn „rural enterprise hub-i“ käivitamise osas.

  2. Teada saada, kuidas saaks plaanitav sekkumine huub´i käivitamisel abiks olla.  

  3. Saada tagasisidet huubi´i käivitamisest huvitatud ettevõtjatelt ja kohalike omavalitsuste, maakondliku arenduskeskuse ning LEADER tegevusrühmade esindajatelt.

  4. Anda ülevaate plaanitavast sekkumisest ja tutvustada erinevaid näiteid maapiirkonnas tegutsevatest „rural enterprise hub“ laadsetest ettevõtmistest teistes riikides.

 

Kutsume osalema arutelul, mis toimub 23. mail 2024 algusega kell 10 Viljandis, Leola 49, Viljandi, III korrus, Viljandimaa Arenduskeskuses.

Kui soovid arutelul osaleda, anna palun oma osalemisest teada hiljemalt 16. maiks

siin: https://forms.gle/kgXZXcCMduqhcNTQ6 

 

Kontaktisik ministeeriumis: 
Allar Korjas
peaspetsialist
Regionaalarengu osakond
502 2946
Regionaal- ja Põllumajandusministeerium