MAK

Uudised

Mulgi Värk märgi kandjate nimekiri täienes

26. aprill 2024 kell 15:37

2024. aasta alguses täienes taas Mulgi Värk märgi kandjate nimekiri, kuhu kuuluvad MTÜ Mulgimaa Arenduskoja juhatuse heakskiidul nüüd ka Abja Päevakeskuse mulgi mustrilised lõikelauad ning Roosirig OÜ poolt pakutav mulgipärane toit.

Aastaid on Abja Päevakeskuses huvi- ja vabaajategevuste raames valmistatud puidust lõikelaudasid, millele põletustehnika abil kantakse peale mulgi muster. Mulgi Vallavalitsuse poolt hallatav päevakeskus tegutseb aastast 2008 ning asub Abja-Paluoja kesklinnas.

Roosirig OÜ on loodud 2023. aasta juulikuus. Ettevõtte tegevusteks on toitlustamine ja koduköögist erinevate toitude pakkumine, mille hulgast leiab hulganisti Mulgimaale omast toidupoolist. Mulgi putru, kohupiima korpe, mulgikapsaid, kamajooki ja kamavahtu ning muid mulgipäraseid toite on pakutud erinevatel üritustel nii oma toiduhaagisest kui ka Mulgi Elamuskeskuses kohapeal. Lisaks nimetatud toitudele kuulub Roosirig OÜ menüüsse ka ettevõtja poolt loodud eriomane mulgipärane poke kauss.

Mulgi märk on Mulgimaa Arenduskoja poolt ellu kutsutud selleks, et tähistada Mulgimaal pakutavaid tooteid, teenuseid ja elamusi, aidata märgi abil valida ja ära tunda kvaliteetset mulgi kaupa ning annab ettevõtjatele võimaluse üheskoos piirkonnale ja siinvalminud toodetele ja pakutavatele teenustele tähelepanu tõmmata. Koondumine ühise kaubamärgi alla aitab piirkonna tegusatel ettevõtjatel suuremat turgu kõnetada. Esimesed Mulgi märgid anti välja 2019. aasta alguses. Käesoleva aasta aprillikuu seisuga on kokku välja antud 34 Mulgi märki.

Mulgi märgi omanikud on leitavad Mulgimaa Arenduskoja kodulehel https://mak.mulgimaa.ee/mulgi-mark/margi-omanikud/