MAK

2023

Toidupiirkond Mulgimaa Tallinna Toidumessil

30. september 2023 kell 10:45

Toidupiirkond Mulgimaa kostitas Eesti suurimal toidumessil külastajaid hea ja paremaga.

27.-28. septembril oli Eesti Toiudpiirkond 2023 Mulgimaa Tallinna Toidumessil, mis on Eesti suurim samalaadne sündmus.

Toidupiirkond esindasid Karu Kombucha, SüüÄä Mahenäksivabrik , Viru Talu koduresto, Säga-Aaviku Talu, Mulgimaa kogukonnaköök ja Mulgimaa Arenduskoda. Maitsta sai mulgi putru, korpi ja muid Mulgimaa tooteid, lisaks tutvustatakse Mulgimaad üldisemalt ning toidupiirkonna tegemisi ka siinseid toitlustajaid ja tootjaid, kes messile kaasa ei saanud minna.

Planeerimise alguses sai kindlaks, et Mulgimaa messiboksist peab levima head kutsuvat lõhna, et meelitada kõik messikülastajad just meie juurde. Selle ülesande võttis enda peale Mulgimaa Kogukonnaköök ja Evelyn Tamm, kes küpsetasid kohapeal värskeid mulgi korpe. Värske pudru eest hoolitses Viru Talu koduresto ning peakokk Monika Peebo, kellel on masside toitmise kogemus juba laulupeo ajast olemas.

Kogu ettevõtmise eesmärk on ikka meie häid toite, nii uusi kui vanu, tutvustada ja meelitada külastajaid Mulgimaad läbi toidu avastama.

Projektijuht Leana Liivson sõnas, et messil osalemine läks suurepäraselt. Hea meel oli näha peakokkasid, kes augustis meil külas käisid ja nüüd meid tervitama tulid. Paljdu ütlesidki, et tulidki just toidupiirkond Mulgimaad vaatama.

Leana Liivson nägi millise hea võimaluse andis toidupiirkonnaga ühiselt minemine just väikeettevõtjatele, kes üksinda nii suurele messile poleks võib-olla jõudnudki. 

Peakokka Monika Peebo sõnas, et toidumessi vüib lugeda edukaks. Täpsemalt saab öelda paari kuu pärast, sest siis on näha kas kõik uued kontaktid ja kokkulepped ka realiseeruvad. Monika Peebo leidis palju uusi kontakte nii edasimüüjate, tooraine pakkujate näol kuid tehniliste tootmisliinide osas. Peebo on rahul, et messist osa võttis.

Eesti Toidupiirkond 2023- Mulgimaa projekti rahastavad Regionaal- ja Põllumajandusministeerium, Mulgimaa Arenduskoda ja Eesti LEADER meede.